Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ


Είμαστε εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετακινήθηκαν, χωρίς τη θέλησή τους, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 20 μέρες είμαστε στο έλεος της αυθαιρεσίας της διοίκησης, ξεκινώντας από το Υπουργείο μέχρι και τους υπαλλήλους του ΠΥΣΔΕ Πειραιά και των προϊσταμένων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το ιστορικό είναι περίπου γνωστό. Μία απόφαση του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης στις αρχές Σεπτέμβρη και έπειτα, όσον αφορά τον Πειραιά, μια απόφαση στις 8/9/2010 που μετακινεί αυθαίρετα 33 συναδέλφους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (και άλλους 50 με αίτησή τους, υπό τον φόβο απειλών να μη βρεθούν σε άλλες περιφέρειες), ενώ τα κενά βγήκαν μόλις στις 22/09/2010 και με αποκλεισμένους και χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης τοποθέτησης, τους εν λόγω συναδέλφους.

Εδώ και 20 μέρες:
-    Δεν γνωρίζουμε αν θα είμαστε στην πρωτοβάθμια, σε άλλη περιφέρεια, σε κάποιο νησί, με ποιο ωράριο, με ποιες εργασιακές συνθήκες.
-    Είμαστε θεατές του εμπαιγμού της διοίκησης στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μας χωρίς αντίκρισμα. Μέχρι και ότι «δεν πειράζει να αδικηθούν και 10-20 καθηγητές», ακούσαμε από τον προϊστάμενο!!!
-    Ψάχνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο διαδίκτυο και όπου αλλού μπορούμε για νόμους και δυνατότητες που έχουμε να αντιδράσουμε.
-    Καταθέτουμε ενστάσεις επί ενστάσεων, ενώ κυνικά μας δηλώνουν ότι θα πάνε στην κάλαθο των αχρήστων και ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν ή ότι απορρίπτονται εκ των προτέρων(!!!), μιας και η διοίκηση διαθέτει 3 ψήφους στο ΠΥΣΔΕ. (και αυτά λεγόμενα του προϊσταμένου ενώπιον και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ)!!!
-    Αισθανόμαστε αδύναμοι και λίγοι, να τα βάλουμε με έναν αποφασισμένο κυβερνητικό μηχανισμό που θέλει να περικόψει τμήματα και εκπαιδευτικούς και θέλει να κάνει και τις εργασιακές μας σχέσεις λάστιχο.

Όλες αυτές τις 20 μέρες αναζητούμε την ΟΛΜΕ και την συναντούμε μόνο σε ανακοινώσεις στο διαδίκτυο για το ωράριο (ενώ ήδη στα δημοτικά σχολεία μας αναθέτουν 21 ώρες, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας) και με οδηγίες για να κάνουμε, μόνοι μας (;;;), ατομική αντίσταση και στάση εργασίας τις επιπλέον ώρες ή να τις δηλώσουμε υπερωρίες όταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της εποχής μας είναι «οι υπερωρίες που δεν θα πληρωθούν ποτέ»…

 Και ρωτάμε:

-    Με τέτοια αυθαίρετη διοίκηση και αποφασισμένη κυβέρνηση, αρκούν οι ανακοινώσεις από το διαδίκτυο, οι διαμαρτυρίες των μελών των ΔΣ στον περιφερειάρχη και στο Υπουργείο και οι δικέ μας οι ενστάσεις; Μας επιδεικνύουν καθημερινά την δύναμή τους; Εμείς πως θα δείξουμε την δικιά μας;
-     Για το θέμα των τμημάτων και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, που είναι αλληνένδετα, γιατί δεν έγινε έστω και μία μαζική κινητοποίηση πριν γίνουν οι τοποθετήσεις; Που εξαφανίστηκε η απόφαση που είχε πάρει η ΟΛΜΕ τον Ιούνιο για συνελεύσεις και αποφάσεις, νωρίς μέσα στον Σεπτέμβριο;
-     Ισχύει η πάγια θέση που είχε το συνδικαλιστικό κίνημα ότι «οι πλεονάζοντες της Διάθεσης ΠΥΣΔΕ» διαμορφώνονται με στρόφιγγα τις πολιτικές του Υπουργείου (πχ συμπτύξεις τμημάτων, πελατειακές αποσπάσεις) και ότι δεν δεχόμαστε να γίνουν αυτοί το εξιλαστήριο θύμα και το λάστιχο και αρνούμαστε κάθε μετακίνησή τους σε άλλη περιφέρεια ή στην πρωτοβάθμια, είτε είναι σύννομη, είτε όχι;
-    Πολύ περισσότερο, στην δικιά μας περίπτωση που είναι παράνομες (μας μετακίνησαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά στην δευτεροβάθμια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πραγματικά μόρια πχ εντοπιότητας, συνυπηρέτησης ), που είναι τα αντανακλαστικά της ΟΛΜΕ; Έστω μια υπεύθυνη νομική γνωμοδότηση και μια υπόδειξη για μια συλλογική στάση των συναδέλφων, αντί να ψάχνουμε μόνοι μας στο διαδίκτυο και να τρέχει ο καθένας σε δικηγόρους!

Νομίζουμε ότι τα ερωτήματα μας είναι δικαιολογημένα και ζητάμε:

Να μην κατοχυρωθεί αυτή η τρομοκρατική διαδικασία για τους «διάθεση ΠΥΣΔΕ», τα επόμενα χρόνια. Κανένας μόνος του για δικαιώματά του!

1.      Να οργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις στην περιφέρεια, με στάση εργασίας, με αποφασιστικό χαρακτήρα για τα δικαιώματά μας. Στον προκλητικό τσαμπουκά τους, πχ για το ωράριο, δεν απαντάμε με… διαβήματα…
2.      Μην μας ωθείτε σε ατομικιστικές αμφίβολες νομικές περιπέτειες. Η ΟΛΜΕ συλλογικά και σαν συνδικάτο να προσβάλλει νομικά αυτές τις μετακινήσεις. Ζητάμε να αναλάβει το ΔΣ της ΟΛΜΕ όλο το βάρος της όποιας απαραίτητης νομικής προσφυγής, για να μην δημιουργηθεί αρνητικό προηγούμενο και «συνήθεια» τα επόμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η απάντηση δεν μπορεί να είναι κυρίως νομική και ελπίζουμε σε αλλαγή πλεύσης, αν και ήδη η απραξία σε αυτήν την χιονοστιβάδα καθαίρεσης των δικαιωμάτων μας είναι εγκληματική και αινιγματική…

Επιτροπή «υποχρεωτικά μετακινούμενων» καθηγητών Πειραιά
Τηλ επικοινωνίας 6972878054, 6945915927

1 σχόλιο:

  1. επιτελους εγινε μια κινηση..ομαδικη!!τελικα ομως,,8α μεινουμε μονο με την ευπρεπεια! με την ευπρεπεια 8α κανουμε τις ... παραπανω ωρες,,,στην πρωτοβα8μια...με ευπρεπεια ,,,8α παμε σ οποιο δημοτικο μας ορισουνε,,,με ευπρεπεια θα ανεχτουμε και συναδελφους με λιγοτερα μορια να τοποθετουνται δευτεροβαθμια,,μπρος τα ματια μας... με <. θα πεταχτουν και οι ενστασεις μας στο καλαθι των αχρηστων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.