Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα του ΤΕΙ Λαμίας στον Πρόεδρο του ΤΕΙ και την Περιφερειάρχη.

                                  
ΛΑΜΙΑ:
Αγωνιστική απάντηση έδωσαν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της, έπειτα από απόφαση Συνέλευσης σπουδαστών που έγινε την Τετάρτη στο χώρο του ΤΕΙ.
Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον πρόεδρο του ΤΕΙ Σ. Καρκάνη όπου δόθηκε το ψήφισμα της Συνέλευσης, ακολούθησε συμβολική κατάληψη στα αστικά λεωφορεία όπου τονίστηκε το αίτημα του Μ.Α.Σ. για δωρεάν μεταφορές των σπουδαστών. Οι σπουδαστές συνέχισαν με πορεία στο κέντρο της πόλης και ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση τους στο κτίριο της περιφέρειας όπου αναλύθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα των σπουδαστών και η αντίθεση τους στο «μνημόνιο» της Παιδείας. Στους σπουδαστές συμπαραστάθηκε κλιμάκιο της Λαικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον
 υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας Κώστα Μπασδέκη. Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι σπουδαστές έχει ως εξής:
Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας που συγκεντρωθήκαμε τη Τετάρτη 6 Οκτώβρη στο χώρο της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ, συζητήσαμε για τη συνεχόμενη επίθεση στο δικαίωμά μας να σπουδάσουμε. Για τις τεράστιες μέχρι και αξεπέραστες δυσκολίες των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, να σπουδάσουν.
Μας ανησυχούν και μας οδηγούν στο δρόμο μεγαλύτερων και εντονότερων αγώνων οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στους Δελφούς, που δείχνουν τη θέλησή τους να βαθύνουν και να επεκτείνουν την ιδιωτικοποίηση, στο χώρο της Παιδείας. Να υποβαθμίσουν παραπέρα τα ΤΕΙ και τα πτυχία μας, να μας μετατρέψουν σε ένα άβουλο, φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Ξέρουμε ότι η ιδιωτικοποίηση στη Παιδεία και η κατεδάφιση του περιεχομένου των σπουδών μας μέσα απ’ τη πολυδιάσπαση των προγραμμάτων σπουδών, αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να έχουν τους εργάτες που χρειάζονται.
Διακηρύσσουμε τη θέλησή μας να αντισταθούμε απέναντι σ’ αυτή την εξέλιξη και συνταιριάζουμε τα βήματά μας με τους εργαζομένους και τις οικογένειες μας που πλήττονται από τις ευέλικτες μορφές εργασίας, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Τη φτώχεια, την ανεργία την ανέχεια.
Διαμαρτυρόμαστε για το κόστος των σπουδών μας που φορτώνουν στις πλάτες μας. Με τα ενοίκια που πληρώνουμε λόγω της έλλειψης φοιτητικής εστίας, τα έξοδα για τις μετακινήσεις από και προς το ΤΕΙ, τα έξοδα για αναλώσιμα της σχολής.
Για όλα αυτά διαμαρτυρόμαστε έντονα και δηλώνουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, που δημιουργούν ταξικούς φραγμούς και δεν επιτρέπουν στα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν.
Αντιστεκόμαστε σ’ αυτή τη πολιτική και διεκδικούμε μια άλλη που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους και θα υπερασπίζεται το λαό και τα παιδιά του. Γι’ αυτό βαδίζουμε μαζί με το ΠΑΜΕ των εργατών, τη ΠΑΣΥ των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών, τη ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεμπόρων, την ΟΓΕ.
Γι’ αυτό παλεύουμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.
Σε αυτά τα πλαίσια παλεύουμε μαζί με τους γονείς μας για να αλλάξει η κατάσταση, για μια άλλη κοινωνία που στο επίκεντρο της θα έχει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.