Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ   Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου 

Προς :
  • Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ko Κουμέντο Ιωάννη
  • Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας Κο Σαββαϊδη Αναστάσιο
  • Προϊστάμενο Γραφείου Επαγγελματικής Εκπ/σης Α’ Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας κ. Κάλλο Βάϊο
  • ΟΛΤΕΕ
Αξιότιμε κε Διευθυντά,
Έχοντας υπόψιν την σχετική εγκύκλιό σας για την λειτουργία και αποστολή για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ, επιθυμούμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας:
Τα προβλήματα που δημιουργούνται ένα μήνα  μετά την έναρξη των μαθημάτων είναι πάρα πολλά και σύνθετα. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων των  Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των  ΕΠΑ.Σ. η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη, αφού κάνουν θυσίες πραγματικές για να σπουδάσουν την επιλεγμένη ειδικότητα υπερβάλλοντας εαυτόν.
 Προτείνουμε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις εκείνων των ολιγομελών τμημάτων των οποίων  η
 λειτουργία  δεν απαιτεί πρόσθετη δαπάνη για το Κράτος, με την πρόσληψη αναπληρωτών ωρομισθίων εκπαιδευτικών και την ανάθεση πλέον των 5 ωρών υπερωριών συνολικά ( πόσο μάλλον αυτών που δεν απαιτούν υπερωρίες), εφόσον υπάρχουν στην διάθεση των σχολικών μονάδων συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με πρώτες και δεύτερες αναθέσεις, υπάρχει η απαραίτητη εργαστηριακή υποδομή από το ΣΕΚ  ή ΣΕ, και σε όμορα σχολικά συγκροτήματα δεν λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα.
Ζητάμε επίσης να ελεγχθούν καταγγελίες συναδέλφων για προφορικές εντολές σε Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων για μετακινήσεις μαθητών – μαθητριών και κατ΄ επέκταση συναδέλφων εκπαιδευτικών χωρίς την οριστική απόφαση από μέρους σας για την κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων.
Πιθανή  απόφασή σας για κατάργηση συγκεκριμένων τμημάτων, θα αναγκάσει  μαθητές και μαθήτριες σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με πρόσθετο οικονομικό και προσωπικό κόστος γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα όπως γνωρίζουμε και από τις τρείς προηγούμενες σχολικές χρονιές σε παραίτηση από τις σπουδές και αναπόφευκτη μαθητική διαρροή.
Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά, ιδιαίτερα στις ΕΠΑΣ, με εκπαιδευτικούς Τεχνικών ειδικοτήτων σε εκείνες τις σχολικές μονάδες, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούν πολύ λίγες ώρες  εβδομαδιαίως μάθημα και τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες δεν  είναι στην τάξη και να μην συμβεί το ίδιο γεγονός που παρατηρήθηκε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Ζητάμε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες που θα δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τ.Ε.Ε. στη χώρα μας διευκολύνοντας τις μαθητές/τριες στην συνέχιση των επιλεγόμενων σπουδών τους προκειμένου να εισέλθουν στιε αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον Τομέα που επιθυμούν.
Είναι χρέος της Διοίκησης να στηρίξει την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τους μαθητές και μαθήτριες, που πασχίζουν  μέσα από αντίξοες συνθήκες να σπουδάσουν, επιτρέποντας την λειτουργία των τμημάτων αυτών και ταυτόχρονα στελεχώνοντας με το απαραίτητο προσωπικό τα σχολεία.
                                                         Για το Δ.Σ.
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                            ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.