Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                  Πάτρα, 4–10-2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com

 aelmeahaias@yahoo.gr


Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών που δεν δημοσιοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους, σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με τον Τομεάρχη Πληροφορικής του 2ου ΣΕΚ Πατρών, τον Διευθυντή του 2ου ΣΕΚ και το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, έχει σχηματίσει πλήρη και σαφή άποψη και με βάση αυτή δηλώνει ότι:

1) Θεωρεί άδικη και καταχρηστική την ποινή που επέβαλε ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον συνάδελφο Τομεάρχη Πληροφορικής για μία ασήμαντη αμέλεια του δεύτερου, αφού αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία η προσφορά του υπερβαίνει κατά πολύ τα τυπικά καθήκοντα που απαιτεί η συγκεκριμένη διοικητική θέση. Ποιο είναι το μήνυμα τελικά που στέλνει η Διοίκηση στους συναδέλφους και ειδικά σε αυτούς που προσφέρουν περισσότερα πράγματα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ο χώρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης βάλλεται ποικιλοτρόπως;
2) Η υπηρεσιακή κριτική που έκανε ο συνάδελφος Τομεάρχης στον Διευθυντή του 2ου ΣΕΚ για θέματα λειτουργίας του σχολείου, χρησιμοποιήθηκε κατά παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα στην αιτιολόγηση της πειθαρχικής ποινής. Η δημοκρατική λειτουργία των σχολείων αποτελεί προαπαιτούμενο και κεκτημένο δικαίωμα ταυτόχρονα των εκπαιδευτικών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κάθε περίπτωση προσπάθειες φίμωσης των συναδέλφων.
3) Στα ζητήματα λειτουργίας του σχολείου που άνοιξε ο συνάδελφος Τομεάρχης, το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης γιατί δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα; Γιατί η μόνη ενέργεια που έκανε ήταν να τιμωρήσει τον συνάδελφο; Τι εξυπηρετούν τέτοιου είδους τακτικές;

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας προσφέρει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη και στήριξη στο συνάδελφο. Καταγγέλλει την απόφαση του Προϊσταμένου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και απαιτεί να μην παρουσιαστούν άλλα τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού στη λειτουργία των σχολείων. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.  Καλούμε τους συναδέλφους σε αντίστοιχες περιπτώσεις να προσφεύγουν έγκαιρα και άμεσα στο σωματείο μας.


Για το ΔΣ
Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.