Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΕ-ΑΔΕΔΥ (26-1-2011)

Σήμερα έγινε ΕΕ όπου ουσιαστικά ανακοινώθηκε η μεταφορά της απεργίας στις 23 Φλεβάρη. Οι παρατάξεις είπαν τα εξής:
ΠΑΣΚ: Αξιοποίηση της 10ης Φλεβάρη με 3ωρη στάση εργασίας. Στη συνέχεια Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους και διάφορες πρωτοβουλίες. Κάποιοι κατήγγειλαν  τον Παναγόπουλο για ηγεμονισμό, εγωισμό, και διάφορα άλλα ανέξοδα, αλλά δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε τίποτα άλλο.
ΔΑΚΕ: Η ΔΑΚΕ ήταν περισσότερο επιθετική προς τη ΓΣΕΕ, αλλά και προς τα εκεί μέλη της ΔΑΚΕ, Πχ. Ο Αντωνάκος είπε ότι πρέπει να γίνει απεργία, αλλά τελικά ψήφισε τη στάση του Παπασπύρου, ενώ ο Δακίτης των ΟΤΑ ήταν περισσότερο επιθετικός προς τη ΓΣΕΕ. Δινόταν και η εντύπωση κάποιου εσωτερικού μετώπου;;;.
ΣΥΝ: Πρότεινε την μεταφορά της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και μια 24-ωρη δεκαπέντε μέρες μετά, καμία απεργιακή δράση στις 10 Φλεβάρη, παρά μόνο κάποια ενέργεια; Που να στοχεύει στη επικουρική ασφάλιση. Τέλος πρότειναν κινητοποίηση στις 2 Φλεβάρη για την ακρίβεια.
ΠΑΜΕ: Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τη «συνομωσία» όλων ενάντια στο ταξικό κίνημα και πρότεινε απεργία στις 10 Φλεβάρη. Επενέβη ο Βρεττάκος και τους έδειξε την απόφαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ που δεν μιλά για απεργία καθώς και άρθρο του Ριζοσπάστη και ότι πως είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε απεργία δίχως τους εργαζόμενους της ΓΣΕΕ. Απάντησε ότι «ο Ριζοσπάστης είναι δημοσιογραφικό όργανο του κόμματος και είναι άλλο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ»,………………
Τέλος σήκωσαν το χέρι τους στην 24ώρη και δεν έβαλαν κάποιο θέμα για κλιμάκωση αγώνων ή κάποια άλλη δράση.
Εμείς καταγγείλαμε το ροκάνισμα χρόνου εκ μέρους των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ επιμείναμε στην απεργία με δεδομένη και την διάθεση των Ομοσπονδιών όπως..
 αυτή είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ,καθως και στις 23, και υποστηρίξαμε την κλιμάκωση των αγώνων με διάρκεια και προοπτική σύμφωνα με το απεργιακό πρόγραμμα που στο παρελθόν έχει κατατεθεί από τις παρεμβάσεις.
Τονίσαμε επίσης το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που βάζουμε. Προτείναμε ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας, καθώς και κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη, κατά την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Τη συνάντηση έκλεισε ο Παπασπύρος πριν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις, λέγοντας έχω ένα λεπτό για ψηφοφορία τα υπόλοιπα στο γενικό συμβούλιο την παρασκευή.
θυμίζουμε τη συνάντηση των παρεμβάσεων αύριο 6.30 στη Λέκκα
Καλλώνης Σταύρος, Νάγια Βάρτζελη, Τσιριγώτης Θανάσης, Κουλούρης Σπύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.