Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση του ΚΕΜΕΤΕ για εκπαιδευτικό συνέδριο τον Απρίλη

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί στην ΟΛΜΕ η οργάνωση του 9ου εκπαιδευτικού συνεδρίου στις αρχές Απριλίου. Το θέμα του συνεδρίου θα είναι οι όροι και οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και θα έχει πιθανότατα δύο ενότητες:
1) ο σκληρός πυρήνας των εργασιακών σχέσεων (μισθός, ωράριο, διοικητικές μεταβολές, διοικητικά όργανα, σύστημα πρόσληψης, ασφαλιστικό, κλπ) και
2) το εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό "συγκείμενο" των εργασιακών σχέσεων (εκπαιδευτικό έργο, σχέσεις μέσα στη σχολική κοινότητα, συνδικαλισμός, κοινωνικές και προσωπικές επιπτώσεις των εργασιακών σχέσεων, κλπ.)

Ας σημειωθεί ότι ομόφωνα συμφωνήθηκε να προσκληθούν οι ενώσεις των αδιορίστων στο συνέδριο για να τοποθετηθούν στο θέμα του συστήματος πρόσληψης και οποιοδήποτε άλλο κρίνουν.

Η ΟΛΜΕ λαμβάνει υπόψη αλλά δε δεσμεύεται από την πρόταση του ΚΕΜΕΤΕ και θα αποφασίσει το πού και το πότε του συνεδρίου, καθώς και το τελικό περιεχόμενο. Ακολούθως θα κληθούν αντιπρόσωποι από τις ΕΛΜΕ για να στελεχώσουν ομάδες εργασίας υπό το συντονισμό του ΚΕΜΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.